Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

„POPŻ Podprogram 2018 - podsumowanie"

Czcionka:

PODPROGRAM 2018 – efekty

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2018, który był realizowany w okresie sierpień 2018 – czerwiec 2019 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności w Toruniu. Celem programu było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

       3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do  1030 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

       4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

52,99244 ton żywności;

8793  paczek żywnościowych;

0 posiłków;

      5. W ramach Podprogramu 2018 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej.

      W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 2 warsztaty edukacyjne, w których udział wzięło 30 osób.

      6. Rodzaje warsztatów:

• Kulinarne -  1 spotkanie dla 15  uczestników

• Niemarnowanie żywności – 1  spotkanie dla 15  uczestników

 

ZAŁĄCZNIKI:

								

Załącznik

Utworzono dnia 10.07.2019, 08:22